Praktikus megoldás a rugalmas térkihasználásra: hol használjuk, és mire jók a mobil üvegfalak?

Főoldal > Praktikus megoldás a rugalmas térkihasználásra: hol használjuk, és mire jók a mobil üvegfalak?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Praktikus megoldás a rugalmas térkihasználásra: hol használjuk, és mire jók a mobil üvegfalak?


2022/08/25

Az építőipar rohamos fejlődésének köszönhetően ma már olyan praktikus és modern megoldások állnak rendelkezésünkre a belső terek kialakítása során, mint a mobilfalak, üvegportálok és más térelválasztó megoldások. De mire jók ezek, és kiknek ajánlott a használatuk?

mire jók a mobil üvegfalak

Mik azok a mobil üvegfalak?

A mobil üvegfalak mind az otthonépítés során, mind üzleti felhasználásban irodaházak, középületek építésekor közkedvelt megoldásnak számítanak. A falrendszer lényege, hogy egy – sok esetben – egyedi igényekre szabott, előre gyártott, falpanelekből épített térelválasztó megoldást nyújt a megrendelők számára. A mobil üvegfalak ezen kategórián belül is speciális megoldásnak bizonyulnak: a falpanelek ebben az esetben sínen rögzítve kerülnek telepítésre, amely lehetővé teszi azok elhúzását-eltolását, ezzel pedig a tér egybe nyitását. 

 Mire jók a mobil üvegfalak?

A mobil üvegfalak két előnyt ötvöznek: a mobilfalak és az üvegfalak előnyeit. Előbbi a rugalmas helykihasználásban lehet nagy segítségedre, hiszen egy nagy területet akár több kisebb helyiségre is bonthatsz segítségükkel, ráadásul úgy, hogy néhány mozdulattal megszűntetheted a térelválasztó jelenlétét – a falpeneleket valamilyen parkolómegoldással rögzítheted a szoba egy sarkában, vagy akár egy szekrényben.


A másik nagy előny a felhasznált alapanyagból, az üvegből származik. A fix üvegfalak már évek óta nagyon divatos megoldásnak számítanak: az átlátszó rendszerek átengedik a természetes fényt, ezzel világos, tágas és modern megjelenést biztosítva a helyiségnek. A kettő ötvözetével pedig egy egészen innovatív megoldásra tehetsz szert!
 

 

Kiknek javasolt a mobil üvegfalak használata?

Jelenleg a mobil üvegfalak leggyakoribb felhasználási felülete az irodaházakban van, de ma már gyakran akár magánházak esetében is találkozhatunk ilyen megoldással. Összességében a mobil üvegfalak azok számára jelentenek kiváló megoldást, akik szeretnék a rendelkezésükre álló nagyobb méretű teret több kis egységre tagolni, azonban a tagolás valami oknál fogva (pl. több igény) nem lehet fix megoldás. A mobilfalak tömör kivitelben is elérhetőek, így az üveg felületeket akár telifallal kombinálva is megtervezhetjük annak érdekében, hogy a privát tér is szerepet kaphasson a tervezés során.  Legfrissebb cikkek


Mit csinál egy traumatológus, és miért olyan fontosak a szakmában?
A traumatológusok kiemelkedő szerepet töltenek be az egészségügyi rendszerekben, hiszen az életmentő beavatkozásaik révén segítenek a súlyos sérülésekkel küzdő betegek gyógyulásában és rehabilitációjában.
5 elengedhetetlen felszerelés egy modern irodához
A modern iroda nem csak a munkavégzés helye, hanem a produktivitás, kreativitás és kényelem központja is. Az alábbiakban bemutatjuk az öt legfontosabb felszerelést, amelyek elengedhetetlenek egy korszerű munkahelyhez. Ezek a felszerelések nemcsak a hatékonyságot növelik, hanem hozzájárulnak az alkalmazottak elégedettségéhez és jólétéhez is.
6 üzleti rendezvény, amivel erősítheted a vállalatod kapcsolatait
Üzleti rendezvények széles skálája áll rendelkezésre a vállalatok számára, hogy erősítsék kapcsolataikat, és a megfelelő események kiválasztása kulcsfontosságú az üzleti siker eléréséhez.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!