Praktikus megoldás a rugalmas térkihasználásra: hol használjuk, és mire jók a mobil üvegfalak?

Főoldal > Praktikus megoldás a rugalmas térkihasználásra: hol használjuk, és mire jók a mobil üvegfalak?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Praktikus megoldás a rugalmas térkihasználásra: hol használjuk, és mire jók a mobil üvegfalak?


2022/08/25

Az építőipar rohamos fejlődésének köszönhetően ma már olyan praktikus és modern megoldások állnak rendelkezésünkre a belső terek kialakítása során, mint a mobilfalak, üvegportálok és más térelválasztó megoldások. De mire jók ezek, és kiknek ajánlott a használatuk?

mire jók a mobil üvegfalak

Mik azok a mobil üvegfalak?

A mobil üvegfalak mind az otthonépítés során, mind üzleti felhasználásban irodaházak, középületek építésekor közkedvelt megoldásnak számítanak. A falrendszer lényege, hogy egy – sok esetben – egyedi igényekre szabott, előre gyártott, falpanelekből épített térelválasztó megoldást nyújt a megrendelők számára. A mobil üvegfalak ezen kategórián belül is speciális megoldásnak bizonyulnak: a falpanelek ebben az esetben sínen rögzítve kerülnek telepítésre, amely lehetővé teszi azok elhúzását-eltolását, ezzel pedig a tér egybe nyitását. 

 Mire jók a mobil üvegfalak?

A mobil üvegfalak két előnyt ötvöznek: a mobilfalak és az üvegfalak előnyeit. Előbbi a rugalmas helykihasználásban lehet nagy segítségedre, hiszen egy nagy területet akár több kisebb helyiségre is bonthatsz segítségükkel, ráadásul úgy, hogy néhány mozdulattal megszűntetheted a térelválasztó jelenlétét – a falpeneleket valamilyen parkolómegoldással rögzítheted a szoba egy sarkában, vagy akár egy szekrényben.


A másik nagy előny a felhasznált alapanyagból, az üvegből származik. A fix üvegfalak már évek óta nagyon divatos megoldásnak számítanak: az átlátszó rendszerek átengedik a természetes fényt, ezzel világos, tágas és modern megjelenést biztosítva a helyiségnek. A kettő ötvözetével pedig egy egészen innovatív megoldásra tehetsz szert!
 

 

Kiknek javasolt a mobil üvegfalak használata?

Jelenleg a mobil üvegfalak leggyakoribb felhasználási felülete az irodaházakban van, de ma már gyakran akár magánházak esetében is találkozhatunk ilyen megoldással. Összességében a mobil üvegfalak azok számára jelentenek kiváló megoldást, akik szeretnék a rendelkezésükre álló nagyobb méretű teret több kis egységre tagolni, azonban a tagolás valami oknál fogva (pl. több igény) nem lehet fix megoldás. A mobilfalak tömör kivitelben is elérhetőek, így az üveg felületeket akár telifallal kombinálva is megtervezhetjük annak érdekében, hogy a privát tér is szerepet kaphasson a tervezés során.  Legfrissebb cikkek


Bámulatos technológia - Mi az a Fourier-transzformációs technológián alapuló NIR spektrométer?
A Fourier-transzformációs technológián alapuló NIR spektrométerek, vagy röviden FT-NIR spektrométerek, korszerű eszközök, melyek kiemelkedő érzékenységgel és felbontással rendelkeznek, és széles körben alkalmazzák az iparban és a tudományban az anyagok összetételének és tulajdonságainak vizsgálatára.
7+1 videós-content tipp szállodáknak - Pörgesd fel a forgalmat reels-videókkal
A modern szállodák számára elengedhetetlen a dinamikus és figyelemfelkeltő videótartalmak alkalmazása a digitális marketingstratégiájuk részeként, különösen a reels-videók segítségével, amelyek rövid, lendületes formátumukkal optimalizálják a követők elérését és a foglalások növekedését.
Erre az engedélyre feltétlen szükséged lesz, ha nyáron fagyizót szeretnél nyitni
Tudom, hogy még csak január van, de nálam ez az időszak a nagy tervezések ideje, és egyébként is, ahhoz hogy nyáron vállalkozást indíthass, még időben el kell kezdened annak a megtervezését, többek között a szükséges dokumentumok beszerzését. Ezért kicsit elkezdtem utána járni annak, hogy milyen engedélyek kellenek, ha nyáron fagyizót szeretnék nyitni.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!