Állami, vállalkozási és háztartási pénzügyek

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Pénzügy

Pénzügy

Pénzügyekben okosan


A pénzügyekről beszélni sok helyzetben tabu témának számít, ám ezen az oldalon számos olyan tanáccsal és praktikával találkozhatsz, amelyek segítenek az okos döntések meghozatalában, már ami a pénzügyeidet illeti. A spórolás szó hallatán sokunknak egyből összehúzódik a gyomra, mert a sok lemondásra gondolunk, ami a spórolással jár. A spórolásnak és takarékod életmódnak azonban nem kell feltétlen a lemondásról szólnia, inkább csak a tudatos pénzbeosztásról és a megfontolt döntésekben rejlik. Olvasd el pénzügyi tanácsainkat, hogy Te is okosabban kezelhesd a pénzügyeidet és meg tudd, hogyan élhetsz egy pénzügyileg stabil és megfontolt életet!

 

Takarékoskodás


A spórolás és a takarékoskodás elsősorban nem a pénz függvénye, sokkal inkább egy döntés kérdése, ugyanis a spórolásnak nem az a lényege, hogy most havonta 500 vagy 5000 forintot teszünk-e félre, sokkal inkább az, hogy tudatosan eltegyük azt az összeget, hogy később elővehessük, amikor jól fog jönni. Persze a pénz mindig jól jön, de bármikor előfordulhat egy nagyobb összeget egyszerre ki kell fizetnünk valamire, az ilyen helyzetekben pedig igenis jól jön, ha van egy kis megtakarításunk. A családfenntartás és a pénzügyi jólét, mind-mind kérdések függvénye, amelyekre, ha jól válaszolunk magunknak akkor sikerül pénzügyileg is egy stabil hátteret biztosítanunk. Több egyszerű módszert bevethetsz az anyagi biztonságod kialakításának érdekében, csupán kövesd az oldalt, hogy megismerkedj pénzügyi tanácsainkkal és tippjeinkkel. 

 

A pénzügyeid megfelelő kezeléséhez nem kell külön szakember!


Különböző praktikákat bevethetünk annak érdekében, hogy minden hónapban maradjon megtakarításunk és okos döntéseket hozzunk a pénzügyeinkben. A legjobb például, ha a háztartások pénzügyeire gondolunk, hogy a fizetést követően egyből félre tenni azt az összeget, ami a kötelező kiadásokra kell, amiket ki kell fizetni. Gondolunk itt a számlákra, a bérletidíjra vagy egyéb kötelezettségeinkre. Remek módszer lehet még, ha a fennmaradó összeget a fizetésünkből elosztjuk a hónap napjainak számával arányosan, így mindennap tudjuk, hogy mennyit költhetünk és nem fog előfordulni, hogy már a fizetést követő héten üres pénztárcával állunk a bevásárlóközpont kasszájánál. Amennyiben készpénzt használsz sokkal egyszerűbb kontrollálni a kiadásaidat, mert így tényleg csak annyi pénzt kell magadnál tartanod, amennyi szükséges.


Egy remek spórolási trükk lehet, ha minden este a tárcánkban maradt aprópénzt egy kisdobozba, vagy perselybe tesszük. Meglátod, hogy hónap végére mennyit tudsz ezzel spórolni!

 

Vállalkozások pénzügyi alapjai


Neked is vállalkozásod van? És nem boldogulsz a pénzügyekkel? Akkor jó helyen jársz mert próbálunk minél több és értékes cikket írni a témában, amelyek segíthetnek vállalkozásod pénzügyeinek sikerességében. Nyerj bepillantást abba, hogy a pénzügyek hogyan kapcsolódnak a vállalkozások menedzsmentjének más területeihez, szerezz elemzési tudást, amivel nyomon tudod követni a vállalkozásod pénzügyeit, vagy ismerj meg olyan fontos pénzügyekkel kapcsolatos kulcsszavakat, amiket eddig nem ismertél. Építsd vállalkozásod pénzügyeit szilárd alapismeretekre, amelyekre megfelelően lehet építeni! Tudj meg többet a weboldalon!
 

« »

Bevételek Gazdaság

Legfrissebb cikkek


6 üzleti rendezvény, amivel erősítheted a vállalatod kapcsolatait
Üzleti rendezvények széles skálája áll rendelkezésre a vállalatok számára, hogy erősítsék kapcsolataikat, és a megfelelő események kiválasztása kulcsfontosságú az üzleti siker eléréséhez.
Saját praxist nyitnál? Akkor jobb, ha ezeket tudod!
Az alapos tervezés és felkészülés kulcsfontosságú a siker érdekében. A következő tippek segítenek abban, hogy hatékonyan készülj fel az orvosi karrieredre, és sikeresen vezess saját praxist.
Bámulatos technológia - Mi az a Fourier-transzformációs technológián alapuló NIR spektrométer?
A Fourier-transzformációs technológián alapuló NIR spektrométerek, vagy röviden FT-NIR spektrométerek, korszerű eszközök, melyek kiemelkedő érzékenységgel és felbontással rendelkeznek, és széles körben alkalmazzák az iparban és a tudományban az anyagok összetételének és tulajdonságainak vizsgálatára.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!