5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak: így kezeld hatékonyan a stresszt vállalkozóként

Főoldal > 5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak


2022/05/12
VN

Vállalkozni stresszes dolog, még a  legkisebb szervezetek menedzselése is megterhelő feladat. Minél hamarabb megtanulod a stressz kezelését kisvállalkozóként, annál jobb. Lássunk is 5 tippet ehhez.

5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak

Koncentrálj azokra a dolgokra, amik megfelelően működnek!

A vállalkozás felépítése közben könnyen csak azokra a dolgokra koncentrálhatunk, amelyek rosszul mennek. Feszültté válhatsz, ha minden olyan dolgot nézegetsz, ami késik, alulfinanszírozott vagy javításra szorul. Javíthatod a stressz kezelését az üzleti életben, ha emlékezteted magad azokra a dolgokra, amelyek jól mennek. Sorolja fel az összes teljesítményt, és elért mérföldkövet. Valószínűleg több van, mint gondolnád. Ne hagyd figyelmen kívül a legkisebb teljesítményeket sem. Helyezd el a listát olyan helyre, ahol könnyen látható, például az íróasztalon vagy a falon. Amikor stresszesnek érzed magad a rossz dolgok miatt, nézd meg a listádat. Szánj egy pillanatra, hogy emlékezz mindazokra a dolgokra, amelyek jól mentek.

 Rangsorolj, priorizálj!

Ez az egyik legnagyobb titok: rangsorolj! Ne próbálj meg mindent egyszerre csinálni. Próbálj egyszerre egy vagy néhány feladatra összpontosítani. Vedd számba az összes feladatodat, majd rendszerezd őket fontosság szerinte. Ha teheted, szervezd ki a lista végén szereplő feladatokat, vagy az olyanokat, amik kapcsán azt érzed, hogy nincsen feltétlenül szükség a személyes jelenlétedre, a legtöbb operatív tevékenységre igaz ez. Egyszerre csak egy dologra összpontosíts, és csak akkor lépj lejjebb a listán, amikor az előző pontot lezártad. Lényegében ez lesz a napirended alapja. Próbálj meg ne letaglózni a lista hossza miatt. Összpontosíts arra, min kell dolgoznia legközelebb.

 

Tisztítsd ki a fejed!

Vállalkozástulajdonosként ritkán válik el egymástól a munka és az otthon. Folyamatosan gondolni fog a vállalkozására és arra, hogy mit tehetnél. Néha nem tudod megállni, hogy ne gondoljon a vállalkozásra? Az agyad megállás nélkül jár, még akkor is, ha aludni próbálsz? Írd le a problémákat, és dolgozz ki megoldási lehetőségeket, ez segíteni fog abban, hogy kicsit ki tudjon kapcsolni az agyad.

 

Tarts szünetet!

Valószínűleg ez a legegyszerűbb tanács a cégtulajdonosok stresszkezelésére – tarts egy kis szünetet. Egyszerű, de aranyat érő taktika. Ha akár 10 percre is eltávolodsz a stresszortól, felfrissíthetsz és megnyugodhatsz. A szünettel még a kiégést is megelőzhetjük. Amikor szünetet tartasz, csinálj valamit, ami ellazít: sétálj, igyál egy kávét, hívj fel egy barátot, fontos, hogy ne az üzlettel foglalkozz, a beszélgetéseknek ne ez legyen a témája! 

Vigyázz magadra!

Az üzlet fontos, de az egészség még fontosabb! Kisvállalkozásod hosszú éjszakákkal, kora reggelekkel jár, hétvégék és betegnapok nélkül. A megállás nélküli élet megterheli a testedet, és ráadásul stresszt is adsz hozzá.Próbálj meg időnként kikapcsolni, ellazulni néhány éjszaka egy jó wellness szálláson segíthet ebben, vagy a sportolás is.
 
ElemzésekLegfrissebb cikkek


Stratégiák az alkalmazottak motiválására a csúcsteljesítmény eléréséhez
Az alkalmazottak motiválása kritikus tényező a szervezet sikerességében. A motivált munkaerő elkötelezettebb, produktívabb és motiváltabb az egyéni és kollektív célok elérése mellett. De mitől lesznek motiváltak? Most adunk hozzá néhány tippet!
Így legyen modern design az otthonodban: üvegfalak beépítése
Az otthonod a menedéked. Ez az a hely, ahol elszigetelheted magadat a külvilágtól, és megteremtheted az idilli hangulatot. A fő cél egy olyan hely létrehozása, amely a lehető legpihentetőbbé és nyugodtabbá teszi az életedet. A manapság egyre népszerűbb üvegfal profilok dimenziókat adnak otthonod dekorációjához, stílusossá és hangulatossá téve azt, bármilyen típusú házban is laksz. Folytasd az olvasást, ha többet szeretnél megtudni az üvegfalak kialakításáról.
Mennyit keresnek Magyarországon az influencerek? – valós számokkal!
A közösségi média influencerek pénzt keresnek szponzorált bejegyzésekkel és márkapartnerségekkel is többek között. Ha valaha arról álmodoztál, hogy egy napsütötte jachton feküdj, békésen lebegve a Földközi-tenger felett, és mindezért egyetlen közösségi média bejegyzéssel fizess, akkor olvass tovább, hogy megfejtsd a rejtélyt, hogy mennyit keresnek a közösségi média influencerei, és hogyan teszik ezt!
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!