5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak: így kezeld hatékonyan a stresszt vállalkozóként

Főoldal > 5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak


2023/12/01
ZH

Vállalkozni stresszes dolog, még a  legkisebb szervezetek menedzselése is megterhelő feladat. Minél hamarabb megtanulod a stressz kezelését kisvállalkozóként, annál jobb. Lássunk is 5 tippet ehhez.

5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak

Koncentrálj azokra a dolgokra, amik megfelelően működnek!

A vállalkozás felépítése közben könnyen csak azokra a dolgokra koncentrálhatunk, amelyek rosszul mennek. Feszültté válhatsz, ha minden olyan dolgot nézegetsz, ami késik, alulfinanszírozott vagy javításra szorul. Javíthatod a stressz kezelését az üzleti életben, ha emlékezteted magad azokra a dolgokra, amelyek jól mennek. Sorolja fel az összes teljesítményt, és elért mérföldkövet. Valószínűleg több van, mint gondolnád. Ne hagyd figyelmen kívül a legkisebb teljesítményeket sem. Helyezd el a listát olyan helyre, ahol könnyen látható, például az íróasztalon vagy a falon. Amikor stresszesnek érzed magad a rossz dolgok miatt, nézd meg a listádat. Szánj egy pillanatra, hogy emlékezz mindazokra a dolgokra, amelyek jól mentek.

 Ha esetleg egy irodát vezetsz, akkor egy mobil térelválasztó fal jó megoldás lehet arra az esetre, ha alkalmazottaidnak éppen privát térre van szükségük, vagy esetleg egy fontos telefonhívást kell elintézniük, de arra is jó, hogy egy külön helyen levezethessék a stresszt egy kis pihenővel, ha éppen túl stresszesek.

Rangsorolj, priorizálj!

Ez az egyik legnagyobb titok: rangsorolj! Ne próbálj meg mindent egyszerre csinálni. Próbálj egyszerre egy vagy néhány feladatra összpontosítani. Vedd számba az összes feladatodat, majd rendszerezd őket fontosság szerinte. Ha teheted, szervezd ki a lista végén szereplő feladatokat, vagy az olyanokat, amik kapcsán azt érzed, hogy nincsen feltétlenül szükség a személyes jelenlétedre, a legtöbb operatív tevékenységre igaz ez. Egyszerre csak egy dologra összpontosíts, és csak akkor lépj lejjebb a listán, amikor az előző pontot lezártad. Lényegében ez lesz a napirended alapja. Próbálj meg ne letaglózni a lista hossza miatt. Összpontosíts arra, min kell dolgoznia legközelebb.

 

Tisztítsd ki a fejed!

Vállalkozástulajdonosként ritkán válik el egymástól a munka és az otthon. Folyamatosan gondolni fog a vállalkozására és arra, hogy mit tehetnél. Néha nem tudod megállni, hogy ne gondoljon a vállalkozásra? Az agyad megállás nélkül jár, még akkor is, ha aludni próbálsz? Írd le a problémákat, és dolgozz ki megoldási lehetőségeket, ez segíteni fog abban, hogy kicsit ki tudjon kapcsolni az agyad.

 

Tarts szünetet!

Valószínűleg ez a legegyszerűbb tanács a cégtulajdonosok stresszkezelésére – tarts egy kis szünetet. Egyszerű, de aranyat érő taktika. Ha akár 10 percre is eltávolodsz a stresszortól, felfrissíthetsz és megnyugodhatsz. A szünettel még a kiégést is megelőzhetjük. Amikor szünetet tartasz, csinálj valamit, ami ellazít: sétálj, igyál egy kávét, hívj fel egy barátot, fontos, hogy ne az üzlettel foglalkozz, a beszélgetéseknek ne ez legyen a témája! 

Vigyázz magadra!

Az üzlet fontos, de az egészség még fontosabb! Kisvállalkozásod hosszú éjszakákkal, kora reggelekkel jár, hétvégék és betegnapok nélkül. A megállás nélküli élet megterheli a testedet, és ráadásul stresszt is adsz hozzá.Próbálj meg időnként kikapcsolni, ellazulni néhány éjszaka egy jó wellnes szállodában segíthet ebben, vagy a sportolás is.
 
ElemzésekLegfrissebb cikkek


Mit csinál egy traumatológus, és miért olyan fontosak a szakmában?
A traumatológusok kiemelkedő szerepet töltenek be az egészségügyi rendszerekben, hiszen az életmentő beavatkozásaik révén segítenek a súlyos sérülésekkel küzdő betegek gyógyulásában és rehabilitációjában.
5 elengedhetetlen felszerelés egy modern irodához
A modern iroda nem csak a munkavégzés helye, hanem a produktivitás, kreativitás és kényelem központja is. Az alábbiakban bemutatjuk az öt legfontosabb felszerelést, amelyek elengedhetetlenek egy korszerű munkahelyhez. Ezek a felszerelések nemcsak a hatékonyságot növelik, hanem hozzájárulnak az alkalmazottak elégedettségéhez és jólétéhez is.
6 üzleti rendezvény, amivel erősítheted a vállalatod kapcsolatait
Üzleti rendezvények széles skálája áll rendelkezésre a vállalatok számára, hogy erősítsék kapcsolataikat, és a megfelelő események kiválasztása kulcsfontosságú az üzleti siker eléréséhez.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!