Miért éri meg csapatépítőt szervezni? 5 ok, amiért érdemes csapatépítésbe befektetni, a csapatépítő előnyei

Főoldal > 5 ok, amiért érdemes csapatépítésbe invesztálni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért érdemes csapatépítésbe invesztálni


2022/06/15
VN

Egy jó cégvezető, csoportvezető azt szeretné, ha az üzletben minden ember a csapat fontos tagjának érezné magát, nem pedig egy kívülállónak, és kacsintgatna más területek felé. Ezt úgy lehet megtenni, ha arra bátorítjuk a munkatársakat, hogy vegyenek részt egy csapatépítő workshopon.  Íme 5 ok, amiért fontos a csapatépítés minden munkahelyen, és amiért érdemes ebbe fektetni időt, energiát, és pénzt is.

csapatépítés előnyei

A csapatépítő bizalmat épít

Meglepheti az alkalmazottak bizalmatlansága a munkahelyen, bár ez nem szándékosan történik, de a bizalmat ki kell érdemelni. Ha az alkalmazottak nem tudják, hogy megbízhatnak társaikban, az bizalmatlanságot szül. Azzal, hogy lehetővé tesszük a csapatépítő gyakorlatokat a vállalatában, változást biztosítunk alkalmazottaink számára, hogy bizalmat építsenek ki társaikkal. Amikor az alkalmazottak jobban bíznak, nagyobb valószínűséggel váltják osztják meg egymással ötleteiket, és ez potenciálisan növelheti a termelékenységet, tehát megéri befektetni.

 A csapatépítő javítja a kommunikációt

Előfordulhat, hogy az alkalmazottak kényelmesen kommunikálhatnak a munkahelyükön körülöttük lévő emberekkel vagy közvetlen feletteseikkel. De kényelmesen kommunikálnak a különböző részlegeken dolgozó alkalmazottakkal vagy az iroda másik oldalán dolgozókkal? A csapatépítés segít áthidalni ezt a szakadékot, és eszközöket biztosít az alkalmazottaknak ahhoz, hogy jobban kommunikálhassanak egymással. Ha az alkalmazottak úgy érzik, hogy tudnak kommunikálni egymással, ez azt a biztonságot fogja adni számukra, hogy nem kell egyedül megküzdeniük a kihívásokkal, ez is növeli a produktivitást.

 

A csapatépítő fokozza a csapatmunkát

Azt mondjuk az alkalmazottainknak, hogy egy csapat tagjai, de pontosan tudják, hogy ez mit jelent? Bármilyen egyszerű is egy csapatépítő esemény, lehetőséget ad az alkalmazottaknak a csapatmunkára. Tehát amikor eljön az ideje, hogy ténylegesen csapatként dolgozzanak, tudni fogják, mit kell tenniük, és mit várnak el tőlük. Míg sok alkalmazott tudja, hogyan kell önállóan dolgozni, hiszen irányítást kapnak a feletteseitől, néhányuknak nagyobb kihívást jelenthet a társaikkal való együttműködés.  

 

A csapatépítő segíti a jobb konfliktusmegoldást

A konfliktusok megoldása minden munka fontos része. Azonban az, hogy az alkalmazottak hogyan viszonyulnak a konfliktusokhoz és kezelik a konfliktusokat, jelentősen javítható, csapatépítő tevékenységeket iktatunk be. Ez igaz a konfliktusok megoldására tökéletesek a csapatépítők. Amikor úgy érzik, hogy megbízhatnak társaikban, és kommunikálni tudnak velük, akkor hatékonyabban tudják megoldani a konfliktusokat.

 

A csapatépítő rejtett készségeket tár fel

A csapatépítő rendezvény egyik legjobb része az, hogy figyeljük, ahogy az alkalmazottak felfedik a rejtett készségeket. Sok alkalmazott néha úgy érzi, hogy nincs lehetősége megmutatni mindent, amire képes. De egy nyugodtabb környezetben elveszíthetik gátlásaikat, és felfedhetik rejtett képességeiket. Ráadásul többet megtudhat arról, kik ők, mint egyének. Mindehhez csak egy megfelelő csatépítő helyszínre lesz szükség!   
Statisztikák TurizmusmarketingLegfrissebb cikkek


5 tipp egy sikeres sajtóesemény megtartásához
Közelgő konferenciája vagy nagy rendezvénye van, amelyhez sajtóeseményre van szükség? A sajtóeseményeknek nem kell megfélemlítőnek lenniük a szervezés szempontjából. Olvassa el ezt az öt tippet egy sikeres sajtóesemény szervezése érdekében.  
7 módszer egy épület védelmére – Tudd biztonságban a raktár- és gyárépületet vagy a telephelyet.
Minden épületben megvan a biztonsági rés lehetősége. Lehet, hogy egy nyitott hátsó ajtó, amelyet nem veszünk észre, vagy egy kamera, amely nem fed le elég helyet. Még az is lehet, hogy az alkalmazottak túlságosan bizalmasak. Nem számít, mi a probléma, kulcsfontosságú, hogy megtaláljuk és kijavítsuk a biztonsági gyakorlatok hiányosságait, mielőtt egy incidens bekövetkezne.
Ez a 7 dolog kell egy hatékony csapatépítőhöz
Egy hatékony csapatnak vannak bizonyos jellemzői. Az üzleti életben, mint a legtöbb emberi törekvésben, a legjobb csapatok nyernek. Az a munkacsoport, üzleti egység vagy szervezet, amely hatékony csapatként működik, mindig felülmúlja azt, amelyik nem. De milyen tényezőknek kell jelen lenniük a "nagyszerű csapatmunka" létezéséhez, és hogyan kell hatékony csapatokat építeni? Mutatjuk, milyen 7 tényező kell egy hatékony csapathoz, azaz milyen faktorokra kell a csapatépítés során koncentrálni. A szakirodalom csak 7C-nek nevezi a modellt, ami az angol kezdőbetűkből ered, ugyanis mindegyik tényező c betűvel kezdődik angolul.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!