Miért éri meg csapatépítőt szervezni? 5 ok, amiért érdemes csapatépítésbe befektetni, a csapatépítő előnyei

Főoldal > 5 ok, amiért érdemes csapatépítésbe invesztálni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért érdemes csapatépítésbe invesztálni


2022/06/15
VN

Egy jó cégvezető, csoportvezető azt szeretné, ha az üzletben minden ember a csapat fontos tagjának érezné magát, nem pedig egy kívülállónak, és kacsintgatna más területek felé. Ezt úgy lehet megtenni, ha arra bátorítjuk a munkatársakat, hogy vegyenek részt egy csapatépítő workshopon.  Íme 5 ok, amiért fontos a csapatépítés minden munkahelyen, és amiért érdemes ebbe fektetni időt, energiát, és pénzt is.

csapatépítés előnyei

A csapatépítő bizalmat épít

Meglepheti az alkalmazottak bizalmatlansága a munkahelyen, bár ez nem szándékosan történik, de a bizalmat ki kell érdemelni. Ha az alkalmazottak nem tudják, hogy megbízhatnak társaikban, az bizalmatlanságot szül. Azzal, hogy lehetővé tesszük a csapatépítő gyakorlatokat a vállalatában, változást biztosítunk alkalmazottaink számára, hogy bizalmat építsenek ki társaikkal. Amikor az alkalmazottak jobban bíznak, nagyobb valószínűséggel váltják osztják meg egymással ötleteiket, és ez potenciálisan növelheti a termelékenységet, tehát megéri befektetni.

 A csapatépítő javítja a kommunikációt

Előfordulhat, hogy az alkalmazottak kényelmesen kommunikálhatnak a munkahelyükön körülöttük lévő emberekkel vagy közvetlen feletteseikkel. De kényelmesen kommunikálnak a különböző részlegeken dolgozó alkalmazottakkal vagy az iroda másik oldalán dolgozókkal? A csapatépítés segít áthidalni ezt a szakadékot, és eszközöket biztosít az alkalmazottaknak ahhoz, hogy jobban kommunikálhassanak egymással. Ha az alkalmazottak úgy érzik, hogy tudnak kommunikálni egymással, ez azt a biztonságot fogja adni számukra, hogy nem kell egyedül megküzdeniük a kihívásokkal, ez is növeli a produktivitást.

 

A csapatépítő fokozza a csapatmunkát

Azt mondjuk az alkalmazottainknak, hogy egy csapat tagjai, de pontosan tudják, hogy ez mit jelent? Bármilyen egyszerű is egy csapatépítő esemény, lehetőséget ad az alkalmazottaknak a csapatmunkára. Tehát amikor eljön az ideje, hogy ténylegesen csapatként dolgozzanak, tudni fogják, mit kell tenniük, és mit várnak el tőlük. Míg sok alkalmazott tudja, hogyan kell önállóan dolgozni, hiszen irányítást kapnak a feletteseitől, néhányuknak nagyobb kihívást jelenthet a társaikkal való együttműködés.  

 

A csapatépítő segíti a jobb konfliktusmegoldást

A konfliktusok megoldása minden munka fontos része. Azonban az, hogy az alkalmazottak hogyan viszonyulnak a konfliktusokhoz és kezelik a konfliktusokat, jelentősen javítható, csapatépítő tevékenységeket iktatunk be. Ez igaz a konfliktusok megoldására tökéletesek a csapatépítők. Amikor úgy érzik, hogy megbízhatnak társaikban, és kommunikálni tudnak velük, akkor hatékonyabban tudják megoldani a konfliktusokat.

 

A csapatépítő rejtett készségeket tár fel

A csapatépítő rendezvény egyik legjobb része az, hogy figyeljük, ahogy az alkalmazottak felfedik a rejtett készségeket. Sok alkalmazott néha úgy érzi, hogy nincs lehetősége megmutatni mindent, amire képes. De egy nyugodtabb környezetben elveszíthetik gátlásaikat, és felfedhetik rejtett képességeiket. Ráadásul többet megtudhat arról, kik ők, mint egyének. Mindehhez csak egy megfelelő csatépítő helyszínre lesz szükség!   
Statisztikák TurizmusmarketingLegfrissebb cikkek


Bámulatos technológia - Mi az a Fourier-transzformációs technológián alapuló NIR spektrométer?
A Fourier-transzformációs technológián alapuló NIR spektrométerek, vagy röviden FT-NIR spektrométerek, korszerű eszközök, melyek kiemelkedő érzékenységgel és felbontással rendelkeznek, és széles körben alkalmazzák az iparban és a tudományban az anyagok összetételének és tulajdonságainak vizsgálatára.
7+1 videós-content tipp szállodáknak - Pörgesd fel a forgalmat reels-videókkal
A modern szállodák számára elengedhetetlen a dinamikus és figyelemfelkeltő videótartalmak alkalmazása a digitális marketingstratégiájuk részeként, különösen a reels-videók segítségével, amelyek rövid, lendületes formátumukkal optimalizálják a követők elérését és a foglalások növekedését.
Erre az engedélyre feltétlen szükséged lesz, ha nyáron fagyizót szeretnél nyitni
Tudom, hogy még csak január van, de nálam ez az időszak a nagy tervezések ideje, és egyébként is, ahhoz hogy nyáron vállalkozást indíthass, még időben el kell kezdened annak a megtervezését, többek között a szükséges dokumentumok beszerzését. Ezért kicsit elkezdtem utána járni annak, hogy milyen engedélyek kellenek, ha nyáron fagyizót szeretnék nyitni.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!