5 tipp egy sikeres sajtóesemény megtartásához - Sajtóesemény szervezése cégek számára

Főoldal > 5 tipp egy sikeres sajtóesemény megtartásához

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tipp egy sikeres sajtóesemény megtartásához


2023/03/21
ZH


Közelgő konferenciája vagy nagy rendezvénye van, amelyhez sajtóeseményre van szükség? A sajtóeseményeknek nem kell megfélemlítőnek lenniük a szervezés szempontjából. Olvassa el ezt az öt tippet egy sikeres sajtóesemény szervezése érdekében.
 

sajtóesemény szervezése

1. A Hírek

 


Mielőtt beleegyezne vagy javasolná egy sajtóesemény megtartását, győződjön meg arról, hogy van olyan híre, amelyről a helyi média személyesen szeretne tudósítani. A szerkesztőségek egyre kisebb létszámmal rendelkeznek, és egyre kevésbé tudnak minden fejlesztésre erőforrást fordítani. Ha úgy érzi, hogy híre jelentős, de nem emelkedik ki egy esemény szintjére, használjon inkább egy sajtóközleményt, és kímélje meg magát és szervezetét a sajtóesemény megtartásának idejétől és költségétől. 

 


2. Szóvivők

 


A hírekről beszámoló személy kiválasztása gyakran az Ön feladatai közé tartozik. Ha a vezérigazgató szóvivő szeretne lenni, akkor szerencsére ezen már nem kell gondolkodni. De vannak-e szerepek a többi alkalmazott számára? Van olyan ügyfele vagy ügyvédje, aki szerepet játszhat? A legjobb, ha a szóvivők számát kezelhető számra korlátozza – ne feledje, hogy azoknak a riportereknek, akik részt vesznek az eseményen, előfordulhat, hogy csak egy-két interjúra jutnak a kulcsfontosságú munkatársakkal vagy szóvivőkkel.

 

 

3. Készíts meghívót

 


Egy sajtóesemény szervezése esetén a meghívók készítése kiváló módja a média meghívásának. Ne feledje, hogy a fő szempontok előre láthatóak, a háttér- és alapinformációk pedig alul találhatóak. A meghívóknak tartalmazniuk kell a dátumot és elérhetőségeket is!

 

 


4. Helyszín

 


Az, hogy hol tartasz egy eseményt, majdnem olyan fontos, mint a hír, amelyet bejelentesz. A hirdetmény egy bizonyos helyszínhez kapcsolódik, vagy célszerűbb az irodában tartani?

 

Győződjön meg arról, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a pódium, az emelvény és az iskolai székek elhelyezésére 20-30 résztvevő számára, valamint a hátsó részen a TV-kamerák számára. 

 

 


5. Az Üzenet

 

Ugyanolyan fontos, mint a hír, az üzenet a fő híred összesített változatából áll. Mi a fő mondanivalója, és mit mond ez a közlemény szervezete értékeiről? Üzeneteit minden kommunikációs és marketinganyagban fel kell használni, amely az esemény részét képezi.

 

 

Íme egy praktikus ellenőrzőlista, amely segít a szervezettség és a helyes út tartásában:

 

  • Mik a híreid?
  • Van szóvivője vagy szóvivői?
  • Hol tartod a rendezvényt?
  • Mi az üzeneted?
  • Milyen egyéb kiegészítő elemek segíthetnek a riporternek feldolgozni az Ön történetét?
  • Mi a nyomon követése?
  • Segítségre van szüksége a PR szolgáltatásokkal kapcsolatban?
     Bevételek Elemzések Felmérések Források Gazdaság Jövő Keresőoptimalizálás, SEO Kiadások Kimutatások Közösségi média marketing Külföld Múlt Online marketing Pénz Piac Statisztikák Turizmus Turizmusmarketing UtazásLegfrissebb cikkek


6 üzleti rendezvény, amivel erősítheted a vállalatod kapcsolatait
Üzleti rendezvények széles skálája áll rendelkezésre a vállalatok számára, hogy erősítsék kapcsolataikat, és a megfelelő események kiválasztása kulcsfontosságú az üzleti siker eléréséhez.
Saját praxist nyitnál? Akkor jobb, ha ezeket tudod!
Az alapos tervezés és felkészülés kulcsfontosságú a siker érdekében. A következő tippek segítenek abban, hogy hatékonyan készülj fel az orvosi karrieredre, és sikeresen vezess saját praxist.
Bámulatos technológia - Mi az a Fourier-transzformációs technológián alapuló NIR spektrométer?
A Fourier-transzformációs technológián alapuló NIR spektrométerek, vagy röviden FT-NIR spektrométerek, korszerű eszközök, melyek kiemelkedő érzékenységgel és felbontással rendelkeznek, és széles körben alkalmazzák az iparban és a tudományban az anyagok összetételének és tulajdonságainak vizsgálatára.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!