Így csökkentsd vállalkozásod költségeit! - Költség csökkentés egyszerűen

Főoldal > Így csökkentsd vállalkozásod költségeit!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így csökkentsd vállalkozásod költségeit!


2022/03/28
ZH

Minden jó vállalkozás vezető számára fontos, hogy költségeit minimalizálja. Nem számít, mekkora lesz a működési költségvetés, feltétlenül meg kell ragadni minden lehetőséget a költségek csökkentésére, megtakarítására. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek csökkenteni vállalkozásod költségeit!

Így csökkentsd vállalkozásod költségeit!

1.    Használj megújuló energiát!


Egy vállalkozás havi energiaszámlája a működési költségvetésének meglehetősen jelentős részét teheti ki. Ez különösen igaz nyáron vagy télen, amikor a fűtés és a hűtés felviszi a költségeket. Megújuló energiaforrás telepítése lehetővé teheti vállalkozásod számára, hogy jelentősen csökkentsd energiaköltségeidet. Ha professzionális segítséget szeretnél igénybe venni, keresd meg az erre legmegfelelőbb szakembert, aki segíthet napelemek telepítésében vagy más energiatakarékos megoldások megvalósításában.

 2.    Termelj kevesebb hulladékot!


A kereskedelmi hulladékkezelés óriási havi költséget jelenthet a különféle iparágakban működő vállalkozások számára. Még azok a vállalkozások is túlzott mennyiségű hulladékot termelhetnek, amelyek fő tevékenysége adminisztratív munka. Ha összehangolt erőfeszítéseket teszel a teljes hulladékmennyiség csökkentésére, csökkentheted a szemétbegyűjtési költségeket, ráadásul elősegítheted vállalkozásod működésének fenntarthatóbbá tételére tett erőfeszítéseit. Azt is tartsd szem előtt, hogy ha kevesebb szemetet termelsz, előfordulhat, hogy kevesebb dolgot is vásárolsz. Keress lehetőségeket a készleteid újrafelhasználására vagy újrahasznosítására, amikor csak lehetséges.

 

3.    Beszerzési költségek


A vállalkozásod mindennapi tevékenységéhez szükséges alapanyagok megvásárlásának folyamata rendszeres ellenőrzést igényel. Ha nem Te vagy a felelős a kellékek megrendeléséért, fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a rendelésekkel kapcsolatos kiadásokat. Mind a nagy, mind a kis cégeknél előfordulhat, hogy a személyzet nem igazán törődik a legjobb ajánlat megtalálásával. Még ha hangsúlyozod is a költségtakarékos vásárlás fontosságát a rendelések leadásáért felelős személyzet számára, előfordulhat, hogy nem vállalnak ugyanolyan szintű kezdeményezőkészséget, mint egy vezető beosztású alkalmazott, aki aktív szerepet vállal a vállalkozás működési költségvetésének kialakításában és felülvizsgálatában.

Ügyelj arra, hogy rendszeresen ellenőrizd a megrendeléseket, és ellenőrizd, hogy a személyzet okosan költ-e. Keress néhány kelléket a cég legutóbbi rendeléseiből, és nézd meg, hogy elérhetők-e máshol olcsóbban. Néha a készletek ingadozása miatt az általában drágább kiskereskedő a legversenyképesebb választási lehetőség.

 

4.    Szolgáltatási szerződések frissítése


Ahogyan nem szabad megismételned ugyanazokat a beszerzési rendeléseket robotpilóta mellett, nem szabad automatikusan megújítanod a szolgáltatási szerződéseket anélkül, hogy nem látnád, van-e jobb ár számodra más szolgáltatónál. Az olyan lényeges szolgáltatásokat, amelyekre a vállalkozásnak szüksége van, mint például az internet vagy a bérszámfejtés, mindenképpen érdemes legalább három hónappal a szerződéses futamidő lejárta előtt megvizsgálni.

Az egyik módja annak, hogy jobb szerződéses árat kapj a szolgáltatótól, ha a szokásosnál hosszabb szerződési időszakot vállalsz. Ha ezt a módszert választod, óvatosnak kell lenned ezzel a lehetőséggel! Óvakodj a meghosszabbított szerződési feltételektől olyan szolgáltatókkal, akiknek jelenleg nincs nagy versenytársa. Egy év múlva az új versenyző felkeres egy jobb ajánlattal, sajnálhatod, hogy egy vagy több további évre szóló szerződésed van.

 

5.    Bölcsen válassz hitelt


A rossz üzleti hitelnek hatásai, hogy havonta megemelkednek a költségei, így kevésbé lesz jövedelmező. Előfordulhat, hogy sokkal több kamatot fizetsz kiadásaiért, és sokkal nehezebb lehet jó befektetést szerezned új finanszírozási lehetőségekhez. Ügyelj arra, hogy figyelemmel kísérd vállalkozásod hitelét, hogy megtudd, hogyan hatnak rá a kiadási tevékenységek. A rendelkezésre álló hitelek túlzott felhasználása gyakori példa a gyakorlatokban, amelyek leronthatják üzleted költségvetését. Ha növeled hitelkereted az újonnan elérhető összeg felhasználása nélkül, az segíthet a felhasználási arány ellenőrzésében és elősegítheti a javulást.

Mivel a megélhetési költségek mindenki számára növekszenek, az üzleti élet költségei is emelkednek. Az üzleti vezetőknek most minden eddiginél jobban oda kell figyelniük a kiadásokra.
 
Bevételek Elemzések Források Gazdaság Jövő Kiadások Pénz PiacLegfrissebb cikkek


5 tipp egy sikeres sajtóesemény megtartásához
Közelgő konferenciája vagy nagy rendezvénye van, amelyhez sajtóeseményre van szükség? A sajtóeseményeknek nem kell megfélemlítőnek lenniük a szervezés szempontjából. Olvassa el ezt az öt tippet egy sikeres sajtóesemény szervezése érdekében.  
7 módszer egy épület védelmére – Tudd biztonságban a raktár- és gyárépületet vagy a telephelyet.
Minden épületben megvan a biztonsági rés lehetősége. Lehet, hogy egy nyitott hátsó ajtó, amelyet nem veszünk észre, vagy egy kamera, amely nem fed le elég helyet. Még az is lehet, hogy az alkalmazottak túlságosan bizalmasak. Nem számít, mi a probléma, kulcsfontosságú, hogy megtaláljuk és kijavítsuk a biztonsági gyakorlatok hiányosságait, mielőtt egy incidens bekövetkezne.
Ez a 7 dolog kell egy hatékony csapatépítőhöz
Egy hatékony csapatnak vannak bizonyos jellemzői. Az üzleti életben, mint a legtöbb emberi törekvésben, a legjobb csapatok nyernek. Az a munkacsoport, üzleti egység vagy szervezet, amely hatékony csapatként működik, mindig felülmúlja azt, amelyik nem. De milyen tényezőknek kell jelen lenniük a "nagyszerű csapatmunka" létezéséhez, és hogyan kell hatékony csapatokat építeni? Mutatjuk, milyen 7 tényező kell egy hatékony csapathoz, azaz milyen faktorokra kell a csapatépítés során koncentrálni. A szakirodalom csak 7C-nek nevezi a modellt, ami az angol kezdőbetűkből ered, ugyanis mindegyik tényező c betűvel kezdődik angolul.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!