Mennyit keres egy magyar influencer? - az influencer munka valódi munka vagy csak sok pénz elkérése a semmiért? Mutatjuk, mennyit keresnek az influencerek Magyarországon!

Főoldal > Mennyit keresnek Magyarországon az influencerek? – valós számokkal!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mennyit keresnek Magyarországon az influencerek? – valós számokkal!


2023/04/06
NA

A közösségi média influencerek pénzt keresnek szponzorált bejegyzésekkel és márkapartnerségekkel is többek között. Ha valaha arról álmodoztál, hogy egy napsütötte jachton feküdj, békésen lebegve a Földközi-tenger felett, és mindezért egyetlen közösségi média bejegyzéssel fizess, akkor olvass tovább, hogy megfejtsd a rejtélyt, hogy mennyit keresnek a közösségi média influencerei, és hogyan teszik ezt!

Mennyit keres egy influencer?

Szponzorált bejegyzések

A szponzorált bejegyzések az influencerek egyik legnépszerűbb módja a pénzszerzésnek. A szponzorált bejegyzés az, amikor egy influencer fizetést kap azért, hogy egy termékről vagy szolgáltatásról posztoljon az oldalán. Amikor egy influencer kezeskedik egy márkáért, követői hajlamosabbak megbízni abban a márkában. Az Instagramon szponzorált bejegyzések esetén az influencer neve alatt a „Fizetett együttműködés a partnerrel” címke látható.
A nagyobb eléréssel rendelkező influencereknek gyakran többet fizethetnek a szponzorált tartalomért. A szponzorált bejegyzésekből kivonható tartalma általában a következőktől függ:

•    a követőtábor nagysága
•    az iparág, amelyben dolgozik
•    milyen jól értékesíti szolgáltatásaitAz influencer típusokat a következő méretek szerint rendezzük:

•    1000–10 000 követő = nanoinfluencer – leginkább helyi, népszerűbb emberek, egy kis közösség képviselői
•    10 000–50 000 követő = mikroinfluencer – pl.: beauty influencerek, fitness influencerek, bőrápolási szakértők (skinfluencer)
•    500 000–1 000 000 követő = makroinfluencer – népszerű tiktokerek, youtuberek 
•    1 000 000+ követő = megainfluencer – hazánkbak nem igazán jellemző az 1 millió követő feletti szám (Palvin Barbara kivételével) 

 

Általában igaz, hogy a nagyobb követőkkel rendelkező influencerek több pénzt keresnek. Viszont a kisebb vagy újabb influencereket kereső márkák kisebb költségvetéssel rendelkezhetnek, sőt, sokan kifejezetten nano-és mikroinfluncereket szeretnének leszerződni, akiknek bár kevesebb a követőjük, de nagyobb hatással lehetnek rájuk – vélekedik Máté Balázs online marketing tanácsadó az influencer együttműködésekkel kapcsolatos kérdéseinkre.

 

Mennyit keresnek az influencerek posztonként Magyarországon?

Annak meghatározásához, hogy a befolyásolók mennyi pénzt keresnek bejegyzésenként, figyelembe kell venni néhány dolgot:

 

•    Milyen bejegyzés vagy tartalom készül pontosan?
•    Mi az iparági átlag?
•    Milyen eléréssel vagy követővel rendelkezik az influencer?
•    Lenyűgöző elköteleződési arányuk van egy korábbi kampányból, amit ki tudnak használni?
•    Hogyan néz ki a médiakészletünk?

 

Természetesen nincs egy konkrét ár, amit a magyar influencerek keresnek, hisz nagyon eltérő, mennyit kérnek egy-egy Instagram posztért cserébe és az sem mindegy, hogy egyszerű képről, videóról vagy lapozós posztról beszélünk.

 

Mennyit keres egy magyar influencer?

Azok a magyar celebek, akik elsősorban színészek, énekesek, műsorvezetők – tehát nem influencerek a szó szoros értelemben – és 100-300 ezer követővel rendelkeznek elkérhetnek egy posztért 200-250 ezer Forintot.  Azok az influencerek, akik a TikTok vagy a Youtube miatt népszerűek és követőik száma 400-500 ezer körül van, egy posztért cserébe akár 500 ezer Forintot is kérhetnek.

 

Ezek általánosítások, de valós adatok: mindenki eldöntheti maga, hogy az influencer munka megér-e ennyi pénzt vagy sem!
Bevételek Felmérések GazdaságLegfrissebb cikkek


5 stresszkezelési tipp kisvállalkozóknak
Vállalkozni stresszes dolog, még a  legkisebb szervezetek menedzselése is megterhelő feladat. Minél hamarabb megtanulod a stressz kezelését kisvállalkozóként, annál jobb. Lássunk is 5 tippet ehhez.
10 Tipp, hogyan keress sok pénzt akár mellékállásban
Ebben a cikkben tíz tippet találsz, hogyan kereshetsz sok pénzt mellékállásban, fokozva pénzügyi stabilitásodat és elérve céljaidat.
5+1 tipp, hogyan rendezz be egy irodát, ha üveg válaszfalakat használsz
A modern irodatervezés egyik kulcsfontosságú eleme az üveg válaszfalak használata, amelyek tágas és nyitott légkört teremtenek. Ebben a cikkben megosztunk 5+1 tippet arról, hogyan rendezd be hatékonyan az irodát, hogy kihozd a legtöbbet az üvegfalak nyújtotta lehetőségekből.  
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!