Hogyan lesz hatékonya egy csapatépítő? Ez a 7 dolog kell egy hatékony csapatépítőhöz_ a hatékony csapatépítő elemei

Főoldal > Ez a 7 dolog kell egy hatékony csapatépítőhöz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez a 7 dolog kell egy hatékony csapatépítőhöz


2022/11/11
VN

Egy hatékony csapatnak vannak bizonyos jellemzői. Az üzleti életben, mint a legtöbb emberi törekvésben, a legjobb csapatok nyernek. Az a munkacsoport, üzleti egység vagy szervezet, amely hatékony csapatként működik, mindig felülmúlja azt, amelyik nem. De milyen tényezőknek kell jelen lenniük a "nagyszerű csapatmunka" létezéséhez, és hogyan kell hatékony csapatokat építeni? Mutatjuk, milyen 7 tényező kell egy hatékony csapathoz, azaz milyen faktorokra kell a csapatépítés során koncentrálni. A szakirodalom csak 7C-nek nevezi a modellt, ami az angol kezdőbetűkből ered, ugyanis mindegyik tényező c betűvel kezdődik angolul.

7 dolog hatékony csapatépítőhöz

Collaboration- Együttműködés

Mielőtt egy csapat elérhetne egy kollektív célt, az egyéneknek képesnek kell lenniük az önálló munkavégzésre. A kutatások megerősítik, hogy a leghatékonyabb csapatok az együttműködésen alapulnak. Ez teszi lehetővé a csapatoknak a céljaik eléréséhez szükséges szinergiát, és ez képezi a problémamegoldás, a döntéshozatal és a változáskezelés alapját.

 Commitment- Elkötelezettség

Az elkötelezettség valójában két tényező: elszámoltathatóság és bizalom. Ezek nélkül a csapatok nem boldogulhatnak. Az elkötelezettség motiválja, erősíti és felkészíti a csapatokat a nehéz kihívásokra. Ha egy csapat elkötelezett, nagyobb valószínűséggel fogja a legjobb eredményeket elérni.

 

Communication- Kommunikáció

A csapatoknak minden rendelkezésre álló technológiát alkalmazniuk kell a kapcsolattartás, a tájékoztatás és a koordináció érdekében. A jól teljesítő csapatok nyitott kommunikációs struktúrával rendelkeznek, amely lehetővé teszi az összes tag részvételét. A nyílt, őszinte párbeszédek jobb választásokhoz és döntésekhez vezetnek.

 

Continuous Improvement- Folyamatos fejlesztés

A folyamatos fejlődésre orientált csapatok jobban képesek ügyesen és magabiztosan szembenézni az új kihívásokkal. A jól teljesítő csapatok nemcsak az egyéni teljesítmény iránt elkötelezettek, hanem nagyobb valószínűséggel értékelik a teljesítményt, fejlesztik a csapatfolyamatokat és javítják az interperszonális dinamikát.

 

Creativity- Kreativitás

Ha egy szervezet kreativitásra ösztönöz, a csapattagok hatékonyabban tudják megoldani a problémákat. A kreativitás elősegítése érdekében a szervezeteknek olyan környezetet kell kialakítaniuk, amely támogatja a kockázatvállalást, ösztönzi a tagság sokszínűségét és tolerálja a kétértelműséget. A kreativitás lehetővé teszi a csapat számára, hogy a problémákat a dobozon kívüli gondolkodással oldja meg.

 

Tehát ez az a 7 faktor, amire építkezni lehet. Egy csapatépítő esetén is ezeket kell erősíteni. érdemes előtte felméréseket készíteni, és az alapján eldönteni, hogy melyik tényező szorul leginkább fejlesztésre, és ezek alapján kialakítani a megfelelő feladatokat. A csapatépítők lebonyolításához kifejezetten erre a célra alkalmas céges rendezvényhelyszínt érdemes választani, ugyanis az iroda környezet gátolhatja a dolgozókat, hogy átalakítsák a gondolkozásukat, viselkedésüket, megnyissák a kapukat a fejlődés előtt. 
 
StatisztikákLegfrissebb cikkek


Stratégiák az alkalmazottak motiválására a csúcsteljesítmény eléréséhez
Az alkalmazottak motiválása kritikus tényező a szervezet sikerességében. A motivált munkaerő elkötelezettebb, produktívabb és motiváltabb az egyéni és kollektív célok elérése mellett. De mitől lesznek motiváltak? Most adunk hozzá néhány tippet!
Így legyen modern design az otthonodban: üvegfalak beépítése
Az otthonod a menedéked. Ez az a hely, ahol elszigetelheted magadat a külvilágtól, és megteremtheted az idilli hangulatot. A fő cél egy olyan hely létrehozása, amely a lehető legpihentetőbbé és nyugodtabbá teszi az életedet. A manapság egyre népszerűbb üvegfal profilok dimenziókat adnak otthonod dekorációjához, stílusossá és hangulatossá téve azt, bármilyen típusú házban is laksz. Folytasd az olvasást, ha többet szeretnél megtudni az üvegfalak kialakításáról.
Mennyit keresnek Magyarországon az influencerek? – valós számokkal!
A közösségi média influencerek pénzt keresnek szponzorált bejegyzésekkel és márkapartnerségekkel is többek között. Ha valaha arról álmodoztál, hogy egy napsütötte jachton feküdj, békésen lebegve a Földközi-tenger felett, és mindezért egyetlen közösségi média bejegyzéssel fizess, akkor olvass tovább, hogy megfejtsd a rejtélyt, hogy mennyit keresnek a közösségi média influencerei, és hogyan teszik ezt!
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!