Erre az engedélyre feltétlen szükséged lesz, ha nyáron fagyizót szeretnél nyitni

Főoldal > Erre az engedélyre feltétlen szükséged lesz, ha nyáron fagyizót szeretnél nyitni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Erre az engedélyre feltétlen szükséged lesz, ha nyáron fagyizót szeretnél nyitni


2024/01/12
VN

Tudom, hogy még csak január van, de nálam ez az időszak a nagy tervezések ideje, és egyébként is, ahhoz hogy nyáron vállalkozást indíthass, még időben el kell kezdened annak a megtervezését, többek között a szükséges dokumentumok beszerzését. Ezért kicsit elkezdtem utána járni annak, hogy milyen engedélyek kellenek, ha nyáron fagyizót szeretnék nyitni.

Szükséges engedélyek fagyizó nyitásához

Érdemes fagyizót nyitni nyáron?

Úgy vettem észre, hogy a fagyizóknak több helyen is hatalmas forgalmuk van, fagyi árak ide, vagy oda. ilyenkor könnyű kiszolgáló személyzetet találni is, hiszen sok diák keres munkát a nyári szünetre. Elkezdtem azon gondolkozni, hogy mi mindenre lenne szükségem egy fagyizó nyitásához. Találtam egy tökéletes helyet az egésznek, a közelben, nagyon jó, központi helyen van egy kiadó ingatlan. Korábban is üzletként működött, így adottak az üzletnyitás feltételi (megfelelő kialakítás, mosdók, stb…). Viszont nem vendéglátóegység volt, így elgondolkoztam rajta, hogy vajon a fagyizóhoz szükséges feltételeknek is megfelel.

 Milyen engedélyek kellenek egy fagyizóhoz?

A fagyizó nyitásához pontosan olyan, és annyi engedély kell, mintha egy Michelin csillagos éttermet szeretnék nyitni. Ez valahol érthető is, hiszen a legkisebb vendéglátóegységeknek is feltétlenül meg kell felelniük a megfelelő élelmiszerbiztonsági előírásoknak. Nemcsak a törvények miatt, hanem a vendégek megfelelő minőségű kiszolgálás, és egészségük megőrzése érdekében is. Azonban számomra meglepő volt, hogy nemcsak az élelmiszereket, alapanyagokat kell ellenőriztetni. A kémiai kockázatbecslést is dokumentálni kell, és az ÁNTSZ felé be kell jelenteni milyen mosogatószereket használnak az egységek – ahogyan a könyvelőm mondta. Sőt még a csapvizet is ellenőrizetni kell nyitás előtt.

 

Vízvizsgálat fagyizó nyitása előtt

Az 5/2023. (I. 12.) Korm. rendelet az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló dokumentum szerint minden vendéglátó ipari egység nyitása előtt kötelező az ivóvíz bevizsgálása, amiről én is az AquaSolutions oldalán találtam meg a részleteket. Csak negatív vízminta esetében lehet az egységet megnyitni, hiszen az ivóvíz minősége nagyon fontos tényező. Ezért a nyitás előtt mindenképpen érdemes időpontot egyeztetni, mert ezen engedély nélkül nem lehet elkezdeni a munkát.  Szerintem mindenki számára hasznosak lehetnek az oldalukon található információk, és az elérhetőségeik is megtalálhatóak kérdés esetében. 
 
Bevételek GazdaságLegfrissebb cikkek


Mit csinál egy traumatológus, és miért olyan fontosak a szakmában?
A traumatológusok kiemelkedő szerepet töltenek be az egészségügyi rendszerekben, hiszen az életmentő beavatkozásaik révén segítenek a súlyos sérülésekkel küzdő betegek gyógyulásában és rehabilitációjában.
5 elengedhetetlen felszerelés egy modern irodához
A modern iroda nem csak a munkavégzés helye, hanem a produktivitás, kreativitás és kényelem központja is. Az alábbiakban bemutatjuk az öt legfontosabb felszerelést, amelyek elengedhetetlenek egy korszerű munkahelyhez. Ezek a felszerelések nemcsak a hatékonyságot növelik, hanem hozzájárulnak az alkalmazottak elégedettségéhez és jólétéhez is.
6 üzleti rendezvény, amivel erősítheted a vállalatod kapcsolatait
Üzleti rendezvények széles skálája áll rendelkezésre a vállalatok számára, hogy erősítsék kapcsolataikat, és a megfelelő események kiválasztása kulcsfontosságú az üzleti siker eléréséhez.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!