Ez a hét leggyakoribb biztonsági módszer gyárépületek számára

Főoldal > 7 módszer egy épület védelmére – Tudd biztonságban a raktár- és gyárépületet vagy a telephelyet.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

7 módszer egy épület védelmére – Tudd biztonságban a raktár- és gyárépületet vagy a telephelyet.


2023/03/17
ZH

Minden épületben megvan a biztonsági rés lehetősége. Lehet, hogy egy nyitott hátsó ajtó, amelyet nem veszünk észre, vagy egy kamera, amely nem fed le elég helyet. Még az is lehet, hogy az alkalmazottak túlságosan bizalmasak. Nem számít, mi a probléma, kulcsfontosságú, hogy megtaláljuk és kijavítsuk a biztonsági gyakorlatok hiányosságait, mielőtt egy incidens bekövetkezne.

biztonsági rendszer gyár

Ezzel a 7 módszerrel biztosíthatod céged biztonságát

 


Mindenféle dologra gondolni kell, ami esetleg elromolhat. A gondoskodási kötelezettség egész kérdését nagyon fontos átgondolni, mert mindenkinek megvan – minden munkáltatónak. Az emberek nem ismerik fel, hogy többféle zárolási technika létezik. Egyes típusú zárszerkezetek körülbelül egy törülközőtartóval egyenértékűek. 

Tartsuk távolaz illetékteleneket a saját telephelyünktől ezzel a 7 jól bevált módszerrel!

 

 

Ez a hét leggyakoribb biztonsági módszer:

 

1.    Nem megfelelő hozzáférés-szabályozás

 

Biztonsági szakembereink és projektmenedzserünk szerint a nem megfelelő vagy nem biztosított ajtók és beléptetőrendszerek a leggyakoribb – és a legkönnyebben javítható – fizikai sebezhetőség. Egyes típusú zárszerkezetek körülbelül egy törülközőtartónak felelnek meg.

 

A biztonság 3 D-je

Tartsuk szem előtt ezt a három alapelvet, amikor áttekintjük a biztonsági gyakorlatokat a hiányosságok tekintetében.

 

-    Elrettenteni


Ha el tudom riasztani az elkövetőt attól, hogy bejöjjön az épületembe, már elkezdtem nyerni – ezért fontos a hozzáférés vezérlés.

 

-    Felismerni

Képesek vagyunk megtalálni és azonosítani az épületébe belépő elkövetőket. Az észlelési technológiáknak számos formája van, beleértve a mozgásérzékelőket vagy a kamerákhoz készült analitikai csomagokat, amelyek különbséget tesznek a lövések és az egyéb hangos zajok között.

 

-    Dokumentum


Ez a történtek dokumentálásáról szól, hogy tudjam, mi történik az épületemben. Később is visszakereshetünk és értékelhetjük, mi történt.

 

 

Ha úgy gondol szükséged van egy olyan szakemberre, aki ezekkel a képességekkel mind tisztában van akkor alkalmaznod kell egy személy és vagyonőrt! Ha pedig munkavállalóként jelentkeznél egy nagyobb céghez, mint biztonságis, akkor a biztonsági őr tanfolyam a neked való szakmai irányítottság!

 


2.    Kamerarendszer 

 


A kamerák számos épület biztonsági programjának kulcsfontosságú elemei, de könnyű figyelmen kívül hagyni a kamera lefedettségében és tárolásában rejlő hiányosságokat. A kamerarendszer vásárlása önmagában nem oldja meg a problémákat – világos, használható videónak kell lennie a be- és kijáratokról.

 

A parkolást figyelő kameráknak olvasható fotókat kell készíteniük a rendszámokról (vagy lehetőleg automatizált rendszámfelismerést kell beépíteniük).

Néhány helyen nem őrzik meg sokáig a képet, mert pénzbe kerül az adatok tárolása. Az esetek legalább felében nem tudod valós időben, hogy történt valami – később derül ki.


A térfigyelő kamerákat általában mozgás váltja ki, nem pedig folyamatos felvétel. A kameráknak fényre van szükségük ahhoz, hogy felvegyék a mozgást, így ha az ingatlan nincs jól megvilágítva, valaki elsétálhat a kamera mellett anélkül, hogy rögzítené azt.

 

 

3.    Rosszul kezelt kulcsok és hitelesítő adatok

 


Egy egyébként jó beléptetőrendszert meg lehet szüntetni az alacsonyabb szintű hitelesítő adatok kezelésével vagy a túl sok kulcsmásolattal. Ne készítsünk túl sok másolatot a főkulcsról, használjunk kéttengelyű kulcsokat a szabványos kulcsok helyett, amiből tényleg csak az illetékesek kapnak.

 

 

4.    Belső fenyegetések


A biztonsági gyakorlatok áttekintése során ne csak a külső tényezőkre összpontosítsunk. Szükség van egy tervre is, amellyel megvédhetjük az épületet és eszközöket a belső fenyegetésektől.

Határozz meg egy hozzáférés-vezérlő rendszert jelentési funkciókkal, így láthatod, hogy ki próbálja meg hitelesítő adataival elérni azokat a területeket, ahol nem kell tartózkodnia.

 

 

5.    Nem őrzött parkolóházak


A parkolóház biztonságát köztudottan nehéz ellenőrizni. Általában bárki behajthat kívülről, és ha már a pincében vagy a garázs alsó szintjén van, nem nehéz továbbjutnia. Valóban el kell fogadni a látogatókat, a vendégeket, az alkalmazottakat és a vállalkozókat. Tegyük fel, hogy van egy hitelszövetkezet vagy egy bank abban az épületben, amelyben tartózkodunk. Ez eléggé nyitott a nyilvánosság számára, és nem igazán lehet megváltoztatni az ellenőrzéseket. Ha valaki odaáll a kapuhoz, és ott van egy őr, csak azt mondhatja, hogy „A bankba megyek”, és bejutnak. Ha bejutnak, akkor pedig már könnyebb hozzánk is bejutniuk.

 

 

6. Sebezhető hálózati infrastruktúra

 


A biztonsági rendszernek saját dedikált hálózatra van szüksége a magasabb ár ellenére is. Időnként minden hálózat karbantartásra szorul, és nem szeretnénk elveszíteni biztonsági rendszerünket, amikor az informatikai részleg frissíti a normál hálózatot. Egyébként a hagyományos „X időre karbantartás miatt leáll a hálózat” tömeges e-mail is azt sugározza, hogy senki sem figyeli az épületet.

 

A másik gyakori probléma, ha nem sikerül megfelelően integrálni a biztonsági rendszer különböző részeit. Ez különösen gyakori a régebbi rendszerek esetében, amelyek több gyártó technológiáját is tartalmazhatják.


Győződj meg arról, hogy a hálózati berendezést körülvevő fizikai infrastruktúra is biztonságos. A hálózati szekrényeket és a számítógépes helyiségeket felügyelni kell és biztosítani kell, hogy az emberek ne csak úgy betévedhessenek. Fontold meg, hogy ha be kell kérni egy hitelesítő adatot, akkor csak az informatikusok férhessenek hozzá.

 

 

7. Vállalati kultúra

 


A biztonságot nem értékelő kultúra az egyik legnehezebben bezárható hiányosság, és ezt nem lehet új kártyaolvasókkal vagy kamerákkal orvosolni. Bátoríts egy érdeklődő légkört és egy erős látogatókezelési programot.

 
BevételekLegfrissebb cikkek


Mit csinál egy traumatológus, és miért olyan fontosak a szakmában?
A traumatológusok kiemelkedő szerepet töltenek be az egészségügyi rendszerekben, hiszen az életmentő beavatkozásaik révén segítenek a súlyos sérülésekkel küzdő betegek gyógyulásában és rehabilitációjában.
5 elengedhetetlen felszerelés egy modern irodához
A modern iroda nem csak a munkavégzés helye, hanem a produktivitás, kreativitás és kényelem központja is. Az alábbiakban bemutatjuk az öt legfontosabb felszerelést, amelyek elengedhetetlenek egy korszerű munkahelyhez. Ezek a felszerelések nemcsak a hatékonyságot növelik, hanem hozzájárulnak az alkalmazottak elégedettségéhez és jólétéhez is.
6 üzleti rendezvény, amivel erősítheted a vállalatod kapcsolatait
Üzleti rendezvények széles skálája áll rendelkezésre a vállalatok számára, hogy erősítsék kapcsolataikat, és a megfelelő események kiválasztása kulcsfontosságú az üzleti siker eléréséhez.
Minden ami üzlet!

Üzleti blog azok számára, akik naprakészek szeretnének lenni az üzleti világban történő eseményekkel. Ezen a portálon olyan üzleti dolgokról lesz szó, amivel megkönnyíthetem a mindennapjaidat neked is, ha üzleti témáról van szó!

 

Üzlet a hétköznapokban!

Hogyan oszd be az idődet hatékonyan? Hogyan legyünk produktívak? Mit kell mondani egy állásinterjún? vagy Hogyan legyek jó vezető? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz, ha a blogomat olvasod. Böngéssz az üzleti cikkek között és könnyítsd meg az üzlettel töltött hétköznapokat.

Hírek, érdekességek és üzleti programlehetőségek

 Az oldalon megtalálod az aktuális híreket és érdekességeket az üzleti világból. Üzleti események és programok, amiken érdemes részt venni, ha Te is az üzlet világában mozogsz!

Kitekintő

Kezdd velem a napot egy jó kávé mellett, és értesülj minden fontos dologról,amik az üzleti világban történtek! Számomra fontos, hogy tartalmaim olyan témákat érintsenek, amik érdekesek és izgalmasak, hogy olvasásukkal élményt is nyújtsak számodra!